Zeker in de not-for-profit sector lijdt men onder regelzucht. Administratieve rompslomp grijpt om zich heen. De zaken simpel en transparant houden is een belangrijk onderdeel van leidinggeven in deze sector.

Simpele oplossingen zijn niet altijd makkelijk te vinden. Elke situatie is anders. Klanten komen met andere eisen, nieuwe technologieën rukken op, producten en diensten veranderen.  Maar dat maakt reductie van de toenemende complexiteit alleen maar belangrijker. 

Terecht kan de volgende vraag worden gesteld: wie is nou eigenlijk mijn klant, wie zijn mijn afnemers en wie zijn mijn belanghebbenden? Hebben not-for-profit organisaties niet te maken met verschillende klanten, afnemers of belanghebbenden die mogelijk ook tegengestelde belangen kunnen hebben?

Veel van de bovenstaande vragen kunnen worden opgelost als er voldoende aandacht wordt besteed aan het duidelijk maken van de diensten en producten die de not-for-profit organisatie levert en de condities waartegen. Maak heldere keuzes en heb de bereidheid om regelmatig naar de actualiteit van het assortiment te kijken. Dit moet in relatie staan tot wat wordt gevraagd als not-for-profit organisatie en waarvoor met gemeenschapsmiddelen wordt betaald.

Te veel informatie verlamt het functioneren van het management. Beter is om te focussen door een dashboard in te richten met een beperkt aantal indicatoren en alert aan de slag te gaan met het werk van alle dag.

Databas is de Visma software expert voor not-for-profit organisaties die resultaten willen behalen, systemen willen integreren en sneller willen rapporteren om zo veranderingsprocessen te faciliteren. Dit doen wij door de organisatie te ondersteunen om de administratieve processen continu te optimaliseren. 

Wij implementeren bedrijfsspecifieke rapportages en dashboards door de registratie te automatiseren.  Dit doen wij via ons service abonnement permanent door fine-tuning en bijscholing.

Lees meer in een white paper en een case study
Je leest hier meer over in de white paper professionaliseren van de financiële afdeling of in de case study van Het Concertgebouw: er zit muziek in het optimaliseren van administratieve processen.