In de not-for-profit sector is maandelijks rapporteren noodzakelijk geworden. Vanwege druk op de budgetten wordt er gereorganiseerd en/of worden nieuwe activiteiten gestart die nodig zijn voor de continuïteit van de organisatie. De zaken simpel en transparant houden is dan een belangrijk onderdeel van leidinggeven in deze sector. 

Maandelijkse financiële rapportages zijn nodig om inzicht te krijgen en op tijd bij te sturen. Simpele oplossingen zijn niet altijd makkelijk te vinden. Elke situatie is anders. Maar dat maakt reductie van de toenemende complexiteit alleen maar belangrijker. 

Te veel informatie verlamt het functioneren van het management. Beter is om te focussen door een dashboard in te richten met een beperkt aantal indicatoren en alert aan de slag te gaan met het werk van alle dag.

Databas is de Visma software expert voor not-for-profit organisaties die resultaten willen behalen, systemen willen integreren en sneller willen rapporteren om zo veranderingsprocessen te faciliteren. Dit doen wij door de organisatie te ondersteunen om de administratieve processen continu te optimaliseren. 

Wij implementeren bedrijfsspecifieke rapportages en dashboards door de registratie te digitaliseren en zo te automatiseren.  Dit doen wij via ons service abonnement permanent door fine-tuning en bijscholing.

Lees meer in een white paper en een case study of bekijk de video (3 minuten)
Je leest hier meer over in de white paper professionaliseren van de financiële afdeling of in de case study van Het Concertgebouw: er zit muziek in het optimaliseren van administratieve processen. Of bekijk de korte video over effectief integreren van systemen. 

Lees meer op de speciale pagina's voor theaters en schouwburgen