Case: Vincent TV Producties

“De multi-company functionaliteit werkt echt heel prettig.”

 

Onno Klink
Financial Controller

 

Vincent tv linkedin

 

Vincent TV gebruikt Visma.net en krijgt ondersteuning van Databas business consultants, implementatie consultants en de Databas servicedesk. In deze case study deelt Onno Klink zijn ervaringen met Visma.net en Databas consultancy.

Waar ben je het meest blij mee?

“Visma.net is een moderne cloud oplossing, hierdoor kunnen we waar en wanneer ook inloggen op onze administratie. De true cloud oplossing biedt allerlei voordelen zoals het gebruik van de internetbrowser functionaliteit en hebben we real-time inzicht in de cijfers. Dagelijks worden updates vanzelf verwerkt.”

“Een ander groot voordeel is de multi-company functionaliteit. Dat werkt echt heel prettig. We hebben namelijk meerdere entiteiten in binnen en buitenland. Hiervoor gebruiken we één bedrijfsadministratie met hetzelfde rekeningschema, stamgegevens en dezelfde processen voor bijv. onze inkoopfacturen en dezelfde soort rapportages.”

Kun je nog wat voordelen noemen?

“We zijn een projectorganisatie, daarom maken we ook gebruik van Project Accounting in Visma.net. Dit hebben we samen met onze Databas business consultant op maat ingericht, het werkt prima en we hebben de onderhanden werk posities goed in beeld. We nemen de omzet op basis van aangeleverde afleveringen. Een project is een productie, die bijvoorbeeld uit 10 afleveringen bestaat en als er bijv. 2 afleveringen zijn aangeleverd aan de zender, dan wordt er 2/10 van de contractwaarde als omzet geboekt met de daarbij behorende directe kosten.”

“Door het inrichten van een maandafsluitingsproces, kunnen we nu per maand het resultaat vaststellen en rapporteren we dit te samen met onze programma resultaten aan de directie.”

Nog plannen voor de nabije toekomst?

“Ja, we willen graag verder met de rapportagemogelijkheden in Visma.net. Zo gaan we hopelijk snel aan de slag met OneStop Reporting om zo nog minder excel rapporten rond te hoeven sturen in de organisatie.”

 

Gratis ebook cloud computing

vincent tv logo

Vincent TV maakt en produceert programma’s voor een breed publiek, gericht op humor, talent en actuele thema’s. We vertellen grote en kleine verhalen die mensen verbinden, verwonderen en vermaken.

Website: vincenttvproducties.nl

 

 

 

New Call-to-action