De hoofdtaak van een accountant is het realiseren van zekerheid over de informatie die door een onderneming wordt opgeleverd. Door zorgvuldig onderzoek worden eventuele fouten in die informatie ontdekt en gerapporteerd. Echter door trends als digitalisering, globalisering en verduurzaming is de rol van de accountant aan het veranderen. Dit heeft directe invloed op de positionering van de accountant en zijn verdienmodel. Dit resulteert in zaken als continuous auditing. Deze vorm van controle steunt op beheersing van interne processen, analysemogelijkheden en rapportages.

Databas is de Visma software expert voor accountants die de administratieve processen van hun klanten continu willen optimaliseren. Wij implementeren bedrijfsspecifieke rapportages en dashboards door de registratie te automatiseren. Dit doen wij via ons service abonnement permanent door fine-tuning en bijscholing.

Immers jouw klant de MKB-ondernemer, moet snel beslissen en actie ondernemen om succesvol te zijn. Zo’n topprestatie staat of valt met actueel inzicht in en verbinding tussen alle administratieve processen.
Lees er meer over in ons e-book

Ebook van Registeren naar Signaleren